Linda Theres Hjortsberg

En blogg om en vanlig kullas väg genom livet.

Ur fokus

Publicerad 2014-03-22 15:30:09 i Allmänt,

Vissa dagar är som att fotografera med en kamera utan fokus. Alla bilder blir suddiga. I den kav lugna sjön av känslor, där man vissa dagar nästan drunknar, går det liksom inte att hitta fokuset. Ett ställe att parkera tanken och reboota sinnet. Att starta om hela skiten. Ta ett djupt andetag och sätta ner fötterna. Inte vara rädd för vad som finns på botten, utan känna att man faktiskt bottnar i mjuk, varm, lerig sand.
Varenda bild i kamerarullen blir bara en dimmig kaskad av färger och former som jag inte hinner urskilja riktigt innan nästa blixt går av. Och nästa. Och nästa. 
 
Idag är jag trött. Ser en genomskinlig spegelbild. Försöker stanna upp och vänta in, där jag annars vanligtvis brukar börjar springa. 
 
Andas in.
Andas ut.
 
Träffade en vän för inte så länge sedan som satt i samma sits som mig. Nästan exakt samma. I samma ögonblick. I samtalet sa hen att skrattet var det som försvann först. Och det har fastnat hos mig. För det var så sant.
Det där förlösande skrattet. Den där lilla lilla skarven jag tidigare glidit över för att nå dit har växt till en hel vägg. Som en vaxdocka, där ett och samma ansiktsuttryck karvats in för att stanna. Där kinderna känns som lera som är för svåra att forma till ett leende.
 
Jag längtar så efter lusten. Efter färger. Efter sena ljumna kvällar ute. En flaska vin. Älskade männsikor. 
 
Och det där fantastiska, ofokuserade skrattet som fyller hela själen med nytt liv.
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Maria

Publicerad 2014-03-22 15:42:31

Skrattet, det viktiga skrattet! Visst är det så att det är det som försvinner först. Kram

Postat av: Susann

Publicerad 2014-03-22 16:01:14

Känner igen mig själv så mycket... <3

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Linda

30-årig kulla boendes i Falun med maken Jesper, dottern Siri född i Mars -16 samt pudeln Freja som för det mesta bor hos mormor och morfar. Här skriver jag om min resa genom livet med allt vad det innebär. Numera kommer nog föräldraskapet få stå i fokus. Hoppas du vill följa med!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela